Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، یکی از راه‌های شفافیت در فرایند‌های قضایی به ویژه رسیدگی به پرونده‌ها و صدور حکم، انتشار آرای قضایی و قرار گرفتن آرای صادره در معرض مشاهده عموم به ویژه نخبگان و متخصصان امر است.

در همین راستا، پژوهشگاه قوه قضائیه از سال 91 با همکاری مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضایی، انتشار بخشی از آرای قضایی دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران، شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری و شعب دیوان عالی کشور را در قالب چاپ چندین جلد از مجموعه‌های آرای قضایی دوره‌ای آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به هزینه‌‌بر بودن نسخه‌های چاپی آرای قضایی، پژوهشگاه قوه قضائیه فرایند تکامل را با تشکیل دو « سامانه تحلیل و نقد آرای دادگستری‌ها و دیوان عالی کشور ـ تناد» در بستر داخلی قوه قضاییه و « سامانه بانک داده آرای پژوهشگاه قوه قضاییه» در بستر اینترنت آغاز کرد و در مجموع بیش از یک میلیون رأی مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد 50 هزار رأی انتخاب و 10 هزار رأی انتشار عمومی شد و حدود 80 هزار رأی در فرایند پردازش باقی ماند.

با توجه به کاستی های سامانه های مذکور و ضرورت پیش بینی قابلیت‌های جدید، طراحی سامانه جدید در دستور کار پژوهشگاه قوه قضاییه قرار گرفت.

از ویژگی‌های سامانه ملی آرای قضایی می‌توان به ایجاد هوشمند بانک عناوین و مستندات قانونی آرای قضایی، امکان وقایع نگاری تغییرات در مراحل مختلف پردازش و انتشار، امکان گزارش‌گیری‌های هوشمند ترکیبی و تحلیلی، قابلیت کتاب‌ساز خودکار و ایجاد بستر مناسب برای استفاده از سامانه ملی آرای قضایی در تلفن همراه اشاره کرد.

بر اساس این گزارش، در نسخه اولیه این سامانه حدود ۲۰ هزار رای به تفکیک آرای دادگاه های بدوی، دادگاه های تجدید نظر، دیوان عدالت اداری و دیوان عالی کشور وجود دارد که با فراهم شدن این بستر جدید بناست با تکمیل ورود اطلاعات به این سامانه، انتشار حداکثری آرای قضایی صورت گیرد.

ایجاد مخزن آرای قضایی کشور، ایجاد شناسنامه آرای قضایی، ترسیم نقشه جغرافیایی آرای قضایی از حیث تنوع و تکثر در نقاط مختلف کشور، ایجاد بستر مناسب برای بررسی علل تنوع و تکثر آرای قضایی در نقاط مختلف کشور، تشخیص فرصت‌ها و تهدیدها و ارائه راهکارهای اصلاحی، امکان ارزش‌گذاری آرای قضایی به منظور ارزیابی قضات در بازه‌های زمانی مختلف، امکان تشخیص و معرفی رویه قضایی غالب یا واحد در موضوعات مختلف، تاثیرگذاری در روند رسیدگی قضات و دقت بیشتر آنان برای صدور آرای مستدل و مستند و فراهم شدن زمینه ترویج فرهنگ تحلیل و نقد آرا در سطح گسترده و ایجاد شفافیت در روند فعالیت قضایی کشور از جمله اهداف پژوهشگاه قوه قضائیه در انتشار آرای قضایی است.

انتهای پیام/

20 / 20 سامانه ملی آرای قضایی آیت‌الله رئیسی رسیدگی به پرونده‌ها سامانه تحلیل و نقد آرای دادگستری‌ها هفته قوه قضائیه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آیت الله رئیسی رسیدگی به پرونده ها هفته قوه قضائیه پژوهشگاه قوه قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۰۳۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احضار  فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطلب درباره نیکا شاکرمی

به گزارش صدای ایران از ایرنا از قوه قضاییه، دادستانی عمومی و انقلاب تهران به واسطه انتشار مطالب کذب، توهین‌آمیز و تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی پس از انتشار گزارش جعلی سایت انگلیسی BBC در رابطه با پرونده نیکا شاکرمی، علیه تعدادی از خبرنگار‌ها و فعالان رسانه‌ای اعلام جرم کرد.

دادستانی تهران در راستای وظیفه قانونی عدلیه برای مقابله با برهم زنندگان امنیت روانی جامعه، ضمن اعلام جرم، برای این افراد پرونده قضایی تشکیل داد و جهت ارائه توضیحات به دادسرای تهران احضار شدند.

روز گذشته در حالی سایت bbc جهانی گزارشی جعلی و نادرست و پر اشتباه در رابطه با پرونده نیکا شاکرمی منتشر کرد که پیشتر به این پرونده رسیدگی دقیق قضایی صورت گرفته و نتایج بررسی‌ها نیز به طور رسمی در رسانه‌ها اعلام شد.

 یکی از افرادی که دستمایه رسانه‌های معاند برای شعله ور کردن اغتشاشات در روز‌های اولیه پس از فوت مهسا امینی و شکل‌گیری تجمعات خیابانی بود، دختری ۱۷ ساله که چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ جسد وی را ساکنان ساختمانی در چهارراه امیر اکرم پیدا کردند. رسانه‌های معاند و بیگانه مدعی شدند که او از کشته‌شدگان تجمعات در تهران بوده است. ادعایی که اگر چه توسط پزشکی قانونی و نهاد‌های رسمی تکذیب شد؛ اما این دختر که «نیکا شاکرمی» نام داشت، سوژه‌ای برای پروژه کشته‌سازی بود.

به محض پیدا شدن جسد وی در دادسرای جرایم جنایی پرونده قضایی تشکیل شد و قاضی محمد شهریاری سرپرست دادسرای جنایی استان تهران درباره پرونده نیکا شاکرمی توضیحاتی ارائه کرد که جزئیات بیشتر را می‌توانید اینجا بخوانید.

پس از آن، قوه قضاییه چهارم آبان ماه ۱۴۰۱ گزارش کاملی از روند پرونده نیکا شاکرمی را همراه با مستندات منتشر کرد. در این گزارش پیام نیکا شاکرمی ساعتی قبل از پیدا شدن جسم بی‌جانش توسط اهالی محله‌ای در تهران، به مادرش منتشر شد که نوشته بود: «تقصیر هیچکس نبود!»


دیگر خبرها

  • وحدت رسانه‌ای دشمن برای ایجاد تنش در کشور است
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • رونمایی از نشان صادراتی GTS Plus سمنان
  • شاهد آرای کیفی‌تر در دور دوم انتخابات خواهیم بود
  • انتشار یک عکس خاص از آیت الله مطهری در حال اسب سواری
  • سامانه پیش‌بینی نقطه‌ای وضع هوا، قابل رقابت با نمونه‌های مشابه خارجی است
  • احضار  فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطلب درباره نیکا شاکرمی
  • تجلیل ۲۳۰ میلیاردی از مدال‌آوران ورزش با حضور رئیسی
  • دانش‌آموزان باید بدانند چرا ایران حاضر به ایجاد روابط با برخی کشورها و دولت‌ها نیست
  • تاکید رئیسی بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس